Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Image

Vad Aer Ett Sis Hem


Vad Är Ett Sis Hem

Vad Är Ett Sis Hem?

Sis Hemmens Syfte

Ett Sis Hem är en typ av ungdomshem som drivs av Statens institutionsstyrelse (Sis). Sis Hem har till syfte att ge vård och behandling till ungdomar mellan 14 och 20 år som begått brott eller på annat sätt visat ett allvarligt antisocialt beteende. Vården på ett Sis Hem syftar till att hjälpa ungdomarna att bryta negativa beteendemönster och utveckla en positiv livsstil.

Hur Man Hamnar På Ett Sis Hem

Ungdomar placeras på ett Sis Hem på beslut av domstol. Detta sker i regel efter att ungdomen har dömts för ett brott och Kriminalvården har gjort bedömningen att ungdomen behöver vård och behandling. I vissa fall kan ungdomar även placeras på ett Sis Hem på grund av andra allvarliga sociala problem, såsom exempelvis missbruk eller hemlöshet.

Vården På Ett Sis Hem

Vården på ett Sis Hem är individuell och anpassas efter den enskilde ungdomens behov. Vården kan bestå av olika insatser, såsom samtalsterapi, kognitiv beteendeterapi, social träning och utbildning. Ungdomarna får också hjälp med att bearbeta sina trauman och utveckla strategier för att hantera framtida utmaningar.

Personalen På Ett Sis Hem

Personalen på ett Sis Hem består av behandlare, pedagoger och vårdare. Behandlarna har en utbildning inom socialt arbete eller psykologi och ansvarar för att genomföra vårdplanen för varje ungdom. Pedagogerna ansvarar för att ge ungdomarna utbildning och stöd i skolarbetet. Vårdarna ansvarar för den dagliga omvårdnaden av ungdomarna, såsom mat, boende och hygien.

Eftervården Från Ett Sis Hem

När en ungdom har avslutat sin vård på ett Sis Hem får hen eftervård i form av stöd och uppföljning. Syftet med eftervården är att hjälpa ungdomen att bibehålla en positiv livsstil och förhindra återfall i brottslighet eller andra negativa beteenden. Eftervården kan bestå av olika insatser, såsom samtalsterapi, social träning och stöd i boende och arbete.


Comments