Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Neef Van Eigenaar Probeert Grillroom Cairo In Stad Open Te Houden Ik Hoef Toch Niet Te Boeten

Grillroom Caïro blijft open onder leiding van neef van sluitingseigenaar

Neef wil zaak openhouden

Grillroom Caïro in de Oosterparkwijk blijft open. Dat is opmerkelijk, aangezien de gemeente Groningen de zaak vorige week vrijdag sloot vanwege overtreding van de Opiumwet en de Wet Bibob. De neef van de sluitingseigenaar neemt het nu over.

De neef wil anoniem blijven. Hij zegt dat hij de zaak openhoudt, omdat hij niets te maken heeft met de overtredingen die zijn oom heeft begaan. "Ik hoef toch niet te boeten voor zijn fouten?"

Opiumwet en Wet Bibob overtreden

De gemeente Groningen sloot de zaak omdat de eigenaar ervan in overtreding was van de Opiumwet en de Wet Bibob. Uit onderzoek van de gemeente bleek dat er in de zaak hard- en softdrugs werd verkocht en dat de eigenaar banden had met de georganiseerde criminaliteit.

De neef van de sluitingseigenaar zegt dat hij van niets weet. "Ik ben net begonnen in de zaak en ik heb nog nooit iets met drugs te maken gehad." Hij hoopt dat de gemeente hem een kans geeft om de zaak schoon te vegen.

Gemeente blijft zaak sluiten

De gemeente Groningen laat weten dat de zaak voorlopig gesloten blijft. De gemeente wil eerst een Bibob-onderzoek uitvoeren naar de neef van de sluitingseigenaar. Als uit dat onderzoek blijkt dat hij ook banden heeft met de georganiseerde criminaliteit, dan blijft de zaak dicht.


Comments